Barcelona

Gas Natural reclama desplegar la Llei de la Pobresa per impedir casos com el de Reus

El conseller delegat ha comparegut al Parlament per explicar com va actuar l'empresa en relació amb la dona que va morir en un incendi, a la qual s'havia tallat el subministrament

RedaccióActualitzat
Gas Natural ha comparegut avui al Parlament, però sense satisfer la majoria de grups. El conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca, ha reclamat a la Generalitat una normativa clara per evitar casos com el de la dona morta a Reus, a qui li van tallar la llum. Ha dit que no era un problema de diners, sinó de reglamentació legal.

Vilaseca ha explicat que, en el cas de la dona a Reus, van tallar la llum sense informar els Serveis Socials perquè entenen que la llei de pobresa energètica no els obliga a prendre la iniciativa.

"Avui farà un any que aquest Parlament va instar al govern a que el desenvolupès i encara està pendent. (...) lamentem molt, molt, el cas que avui ens ocupa. ens esntristeix profundament i ens obliga a reflexionar al respecte. Atacar l'arrel d'aquest problema és un assumpte que ens preocupa i ens desborda. Els demanem que ens ajudin."

Però l'argument que ha donat, que la Generalitat no va desenvolupar el protocol comunicatiu per a aquests casos, no ha convençut la majoria de grups, ha expressat Marc Vidal, de Catalunya sí que es pot.

"Cert que l'administració s'ha mogut a pas de tortuga en aquest tema. Però cert, també, que vostès han posat tants pals a les rodes com han pogut perquè això els tocava la butxaca dels seus comptes de resultats."

L'altre retret que li han fet  és per què Gas Natural/Fenosa es nega a firmar els convenis amb l'administració perque els comportaria assumir part del cost generat per la pobresa energètica. Ho ha dit Jordi Terrades, del PSC.

"Per què no han volgut signar cap comveni amb la Genralitat de Catalunya? Total, els recursos que  els demanem són la xocolata del lloro."

I en marxar, a preguntes dels periodistes, tampoc ha concretat si signaran el darrer conveni, firmat el mes passat per la Generalitat, diputacions i ajuntaments, i que fixa que siguin les companyies les que assumeixin el 50 per cent d'aquest cost

Maria Campuzano, portaveu de l'Alicança contra la Pobresa Energètica, ha denunciat que l'empresa a continua incomplint la llei.

"Gas Natural és, precisament, de les poques companyies que encara no estan enviant els llistats a Serveis Socials per preguntar si aquestes famílies que no estan pagant estan en una situació de vulnerabilitat. És a dir, que no està aplicant el principi de precaució."

La Generalitat, per la seva part, assegura que la setmana passada va enviar a totes les subministradores de gas i llum el conveni unitari per fer front a la pobresa energètica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut