El conseller delegat de Gas Natural-Fenosa, Rafael Villaseca
El conseller delegat de Gas Natural-Fenosa, Rafael Villaseca
Barcelona

Gas Natural-Fenosa apujarà preus per compensar les mesures fiscals del govern espanyol

La companyia calcula que les mesures aprovades per l'executiu espanyol suposaran 340 milions d'euros, i adverteix que, si el consum no es recupera, la factura s'encarirà. Tot i que va obtenir uns beneficis de prop de 1.500 milions d'euros, Gas Natural preveu un ajust de la plantilla per mantenir la "disciplina financera".

RedaccióActualitzat
Gas Natural-Fenosa apujarà preus per compensar l'impacte de les mesures fiscals aprovades pel govern espanyol. L'anunci l'ha fet el seu conseller delegat, Rafael Villaseca, que confia que l'executiu controlarà el dèficit de tarifa aquest 2013. Vilaseca no ha volgut retreure a l'executiu les mesures engegades -que suposaran uns 340 milions d'euros per a la companyia-, però ha reconegut que si recauen 7 nous impostos sobre el sector energètic i el consum no es recupera, la factura s'encarirà.

L'anomenat "cèntim verd" al gas és la mesura que més afecta Gas Natural Fenosa, que també es veu perjudicada, per l'impost a la generació elèctrica. En una conversa amb periodistes, Villaseca ha reconegut els esforços del govern per combatre el "greu problema" del dèficit de tarifa, però tot i això, actualment hi ha "un munt d'intervencions del regulador" que dificulten el lliure mercat.  "Conviuen al sector moltes coses que no estan harmonizades", com els "desajustaments" que es produeixen per la subvenció de determinades tecnologies.

Gas Natural-Fenosa ha presentat uns beneficis de gairebé 1.500 milions d'euros l'any passat. El creixement a l'estranger ha estat "clau" per la millora dels resultats, que representen un increment de prop del 9%. En els pròxims anys, la companyia vol centrar-se en la "contenció i la reducció dels costos operatius" i en mantenir la seva "disciplina financera". Rafael Villaseca ha descartat noves inversions a Espanya i ha afirmat que "sense cap mena de dubte, hi haurà ajust" de plantilla, tot i que ha insistit que no serà "traumàtic".
Anar al contingut