Cornellà de Llobregat

Gas Natural assumirà les despeses urgents dels afectats per l'explosió de gas a Cornellà que no cobreixin les asseguradores

La companyia Gas Natural es farà càrrec de totes les despeses urgents dels veïns afectats per l'explosió de gas que hi va haver divendres a Cornellà. Encara que no se'n coneixen les causes concretes ni la responsabilitat, la companyia gasista ha arribat a aquest compromís després de reunir-se amb l'Ajuntament de Cornellà. Mentrestant, tècnics i bombers continuen investigant les causes de l'explosió, que va causar la mort d'una nena. Els veïns que podran tornar a casa d'aquí a pocs dies són els del bloc del costat del sinistrat, on només s'han de fer petites reparacions.

Actualitzat

Gas Natural es farà càrrec de totes les despeses urgents dels veïns afectats per l'explosió de gas que va tenir lloc a Cornellà divendres passat i que no quedin cobertes per les asseguradores i comunitats de propietaris. Segons ha informat la companyia en un comunicat, Gas Natural ha traslladat aquest compromís a l'Ajuntament de Cornellà en el transcurs de la reunió que han mantingut representants del consistori i de la companyia energètica.

L'Ajuntament de Cornellà ha valorat inicialment en 6,2 milions d'euros els danys ocasionats per l'explosió de gas de divendres passat, que va provocar la mort d'una nena de 2 anys. Aquesta estimació inicial, però, no inclou les despeses col·laterals derivades de l'explosió de gas ni els costos de la reubicació i reallotjament de les famílies afectades.

El consistori havia demanat a Gas Natural que assumís una part d'aquests 6,2 milions d'euros, encara que la part més important d'aquesta quantitat, com és la corresponent a la restauració de l'edifici afectat, anirà a càrrec de la companyia asseguradora de la comunitat de propietaris, Mapfre.

Investigació de les causes

La investigació sobre les causes de l'accident continua oberta, encara que Gas Natural descarta una fuita a la xarxa del carrer, ja que les proves realitzades han certificat el seu correcte funcionament.

Pel que fa a la finca de Cornellà de Llobregat afectada, situada en el número 36 de l'avinguda Porta Diagonal, la companyia ha informat que les inspeccions estaven vigents, que es van efectuar dins dels termes establerts i que no li consta cap altra actuació recent a la finca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut