Madrid

Garzón ordena el trasllat a Espanya i l'ingrés a la presó dels dos pirates somalis

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha ordenat el trasllat a Espanya i l'ingrés a la presó dels dos pirates somalis detinguts pel segrest del pesquer basc "Alakrana". Els dos detinguts estan acusats de 36 delictes de detenció il·legal, un per cadascun dels tripulants del tonyinaire, i un de robatori amb violència i ús d'armes. Garzón va obrir diumenge la causa contra els dos pirates, que van assaltar el pesquer en aigües internacionals a l'oceà Índic divendres passat. El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha dit que podran ser jutjats a Espanya perquè han comès un delicte contra ciutadans espanyols. Caamaño ha precisat també que en aquests casos no cal recórrer a la jurisdicció que considera la pirateria com a delicte universal.

Actualitzat
Baltasar Garzón ha atès la petició de la Fiscalia, que va justificar que l'Audiència Nacional era competent en el cas perquè la detenció dels pirates va passar "fora de la zona de seguretat" de l'"Operació Atalanta", de vigilància contra els assalts.

En l'escrit en què n'ordena el trasllat i l'ingrés a la presó, Garzón argumenta que els fets són "d'extrema gravetat" i que aquestes mesures són "l'única" resposta "coherent, lògica i indispensable" que toca prendre. Garzón justifica que la presó preventiva respòn "a la finalitat de cobrir les més de 72 hores que previsiblement passaran i que seria el termini legal de detenció".

Pel que fa a la situació del pesquer, el Ministeri de Defensa no n'ha donat gaires detalls. Se sap que 11 segrestadors continuen a bord del vaixell, que està ancorat a poques milles de les illes Canàries.

 
Anar al contingut