Madrid

Garzón imputa 37 persones per la suposada trama de corrupció urbanística a l'entorn del PP

Segona tongada de l'operació judicial contra la corrupció urbanística a l'entorn del PP. El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha imputat en total 37 persones (34 avui), entre les quals hi ha l'alcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, que justament aquest dimarts fa oficial la seva dimissió arran d'aquest cas. La llista d'imputats també inclou l'exalcalde de Majadahonda i fins aquest dilluns gerent del mercat Puerta de Toledo, Guillermo Ortega.

Actualitzat
El jutge de l'audiència nacional Baltasar Garzón ha imputat els delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal, suborn i tràfic d'influències a 34 persones relacionades amb la trama de corrupció urbanística i tràfic d'influències presumptament liderada per l'empresari Francisco Correa, que es va destapar divendres passat. Amb aquestes ja són 37 les persones imputades per aquest cas. Fonts jurídiques han informat que entre els imputats es troben el fins ara alcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, i l'exregidor de Majadahonda Guillermo Ortega, tots dos pertanyents al PP i que han dimitit dels càrrecs que ocupaven arran d'aquest cas.

També hi figura l'exconseller delegat de Repsol YPF Ramón Blanco Balín. No hi és, en canvi, l'exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid, Alberto López Viejo, que va dimitir aquest dilluns per la seva presumpta relació amb la trama, ni el diputat regional i president de la comissió d'investigació dels espies de l'Assemblea madrilenya, Benjamín Martín Vasco.

Garzón, que ha aixecat parcialment el secret de sumari, començarà a partir d'aquest dimecres a prendre declaració als imputats, amb els testimonis de la dona de Correa, María del Carmen Rodríguez Quijano, Felisa Isabel Jordán, relacionada amb empreses implicades en la trama, i Carmen Luis Cerezo. Els interrogatoris s'allargaran fins al dia 5 de març.

L'aixecament del sumari sobre el cas arriba poc després que la número 2 del Partit Popular, María Dololes de Cospedal, i la també popular Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid, hagin defensat la transparència de la formació. I és que ja han dimitit cinc dirigents populars arran d'aquesta trama.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut