Madrid

Garzón fixa una fiança de 500.000 euros per a Bartomeu Muñoz

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, podrà sortir de la presó de Can Brians en llibertat sota fiança de mig milió d'euros en les pròximes hores. Ho ha decidit el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón. Muñoz, que està en presó preventiva des del 30 d'octubre acusat de delictes de suborn, associació il·lícita, frau de subvencions, frau i falsedat en document fiscal, ja està intentant reunir aquesta quantitat.

Actualitzat
Garzón va ordenar l'empresonament de Muñoz per evitar la destrucció de dades, documents o elements que fossin necessaris per a la investigació. Ara, aquests documents ja estan en mans de la policia i el risc de destrucció de proves ha desaparegut. Per aquet motiu, el magistrat de l'Audiència Nacional ha imposat una fiança.

Un cop l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet hagi pagat el mig milió d'euros quedarà en llibertat. Haurà, però, de personar-se al jutjat d'instrucció cada 15 dies i sempre que se'l requereixi. No podrà sortir del país sense consentiment judicial.

Després de la posada en llibertat de Bartoneu Muñoz, només quedarà a la presó l'exdiputat socialista Lluís Andrés Garcia, àlies "Luigi", considerat el presumpte cervell de la trama.

La resta d'imputats han anat sortint després del pagament de les corresponents fiances. Els exalts càrrecs de CiU, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, ho van fer després d'abonar un milió d'euros cadascun. L'expresident del Grup Espais, Lluís Casamitjana, i el de Proinosa, Josep Singla, van pagar 500.000 euros. L'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramanet, Manuel Dobarco, va pagar 200.000 euros, el doble que el conseller delegat de Limasa Mediterrània, Manuel Carrillo. L'exdirector i gerent de Serveis de Santa Coloma de Gramenet, Pasqual Vela, va sufragar una finaça de 25.000 euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut