Madrid

Garzón diu que ell ja va trobar "22 indicis" que apuntaven a Bárcenas durant la investigació del "cas Gürtel"

L'exjutge, l'únic condemnat pel "cas Gürtel" -inhabilitat 11 anys per les escoltes que van fer possible aixecar el cas- ha denunciat que "falta voluntat política per investigar".

RedaccióActualitzat
L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha afirmat que els indicis de corrupció dels anomenats "papers de Bárcenas" -publicats pel diari "El País" i que correspondrien a les anotacions de la suposada comptabilitat paral·lela del Partit Popular- són "evidents". Garzón, durant una entrevista a la cadena Ser, ha explicat que durant la investigació que ell va dur a terme i que va permetre aixecar el "cas Gürtel" ja va detectar fins a "22 indicis" que apuntaven a Bárcenas. Concretament, ha dit que mentre investigava la trama Gürtel s'havia "topat" amb "altres documents" que vinculaven l'extresorer del PP Luis Bárcenas amb aquest cas de corrupció que ha afectat desenes de dirigents del partit.

Per això, Garzón ha denunciat que "falta voluntat política per investigar" i avançar en aquesta investigació.  "Els casos de corrupció es dilaten, hi ha una manca de voluntat política i ho estem veient ara, fan els ulls grossos, donen l'esquena a la realitat", ha declarat.

Sobre aquest nou presumpte cas de corrupció, Garzón, fins ara l'únic condemnat pel "cas Gürtel", ha considerat que amb la publicació dels papers "aquests indicis són evidents i hi ha una base per a la investigació". Garzón ha demanat que sigui el jutge qui porti el "cas Bárcenas", en lloc del fiscal, perquè així podrà ordenar entrar al seu domicili, així com altres mesures.

Preguntat sobre si la ministra de Sanitat, Ana Mato, hauria de dimitir, Baltasar Garzón s'hi ha mostrat favorable tot considerant que "una cosa són els elements provatoris que la vinculin a la trama i l'altra que la responsabilitat política tingui o no abast delictiu [...] Jo crec que hauria de dimitir".

Garzón ha lloat el popular Jorge Trias Sagnier, a qui li ha reconegut la "valentia" per haver declarat el que sabia. "Ha posat molt en joc", ha dit l'exjutge.

Cal recordar que Garzón va ser inhabilitat durant 11 anys per haver ordenat les escoltes que van permetre destapar el cas. La sentència va decidir que l'exjutge havia prevaricat ja que en ordenar gravar les converses entre advocats i clients que eren a la presó va "laminar" els drets de defensa. Sobre aquesta decisió, Garzón ha tornat a defensar que ho va fer "per demostrar la continuïtat delictiva" i ha dit que segurament mai més hi tornarà a haver una sentència contra un jutge com la seva.
Anar al contingut