Madrid

Garzón deixa en llibertat l'exalcalde de Majadahonda després d'interrogar-lo sobre el "cas Gürtel"

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha deixat en llibertat, sense cap tipus de mesura cautelar, l'exalcalde de la població madrilenya de Majadahonda, Guillermo Ortega Alonso, després de prendre-li declaració com a imputat en l'anomenat "cas Gürtel", la presumpta trama de corrupció urbanística que esquitxa el PP. Ortega, imputat pels delictes de suborn, frau fiscal, tràfic d'influències i blanqueig de capital, ha estat prop d'una hora al despatx del jutge, que primer ha pres declaració a dos imputats més. Tots dos també han quedat en llibertat.

Actualitzat
Garzón també ha citat a declarar l'exalcalde de Boadilla del Monte Arturo González Panero, que li ha portat al jutge quatre carpetes amb documentació per al magistrat. González Panero s'ha negat a declarar com a imputat fins que Garzón s'inhibeixi del cas i se sàpiga quin tribunal portarà la investigació.

Fins ara, el magistrat ha interrogat 24 dels 37 imputats en la suposada trama de corrupció, i n'ha enviat tres a la presó. El jutge continua endavant amb la instrucció del cas, després que la Fiscalia Anticorrupció encara no li ha respost la carta que el magistrat li va enviar a finals de febrer i en què demanava que en 48 hores li comuniqués en favor de quin tribunal s'havia d'inhibir del cas, ja que entre els inculpats hi ha aforats.
Anar al contingut