Garrigàs

Garrigàs s'organitza per rememorar les càrregues policials de l'1-O

RedaccióActualitzat

Milers de persones rememoren a Garrigàs el que han anomenat "esperit de l'1 d'octubre". Aquest va ser el primer lloc de l'Alt Empordà on la Guàrdia Civil va carregar contra la població i ho va fer amb molta contundència, amb diversos ferits. El poble s'ha convertit aquest dissabte en un dels epicentres de commemoració de l'1-O a les comarques de Girona.

La taula empordanesa per la memòria de l'1 d'octubre ha estat la principal organitzadora dels actes però darrera hi ha l'empenta de tot un poble que no arriba als 450 habitants. Alguns dels veïns de Garrigàs, com Lluís Martinet, parlen de la importància de recordar un dia com aquest:

"Avui és molt important ser aquí perquè molts el dia 1 d'octubre de l'any passat ens vam fer independentistes quan érem federalistes, per exemple jo, per culpa de la gent que va venir de fora a picar a la nostra gent."

 

 

Més de 30 alcaldes s'han afegit als actes per donar suport al poble. L'alcaldesa del municipi, Pilar Bosch, ha explicat que organitzar totes les activitats ha servit perquè els veíns s'unissin encara més ja que han estat setmanes treballant colze a colze:

"El lema de la taula és la força d'un poble perquè realment ha estat un moviment que ha estat de baix i ha anat cap amunt i això és el que ens manté forts i el que hem de continuar treballant tots junts. No perdre aquesta força i generositat."

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural, també hi ha assistit:

"És més important que mai que sortim al carrer a recordar la força de la ciutadania d'aquest país. La força d'aquest país que no vol repressió ni presos polítics."

 

 

L'acte institucional s'ha fet davant del local social del poble, que s'ha rebatejat amb el nom "1 d'octubre". També s'ha organitzat un dinar popular. La jornada acabarà amb el ball d'una urna gegant al so de les gralles i concerts fins ben entrada la nit. Es calcula que unes 8.000 persones passaran al llarg del dia per Garrigàs.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut