Londres

García-Margallo diu que Espanya no interferiria en l'entrada d'una Escòcia independent a la Unió Europea

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegura en una entrevista al "Financial Times" que Espanya no interferiria en l'entrada d'una Escòcia independent a la Unió Europea. Sobre Catalunya, Margallo diu que és un cas diferent de l'escocès. Segons el rotatiu, la posició ambigua del ministre espanyol cap a Escòcia contrasta amb la retòrica intransigent que manté amb Catalunya.

RedaccióActualitzat

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegura en una entrevista al diari "Financial Times" que Espanya "consideraria" l'entrada d'una Escòcia independent a la Unió Europea. En un article que el prestigiós diari financer britànic publica en portada aquest dilluns, Margallo defensa que, si els escocesos assoleixen la independència amb un procés "legal", Espanya no hi interferirà.

Tot just començar l'entrevista, Gracía-Margallo diu que Espanya no té cap intenció d'interferir en l'afany d'Escòcia d'anar cap a la independència i que està disposada a considerar una eventual petició escocesa per entrar a la Unió Europea com a estat independent. Això sí, el ministre avisa que, si Escòcia s'independitza d'acord amb els procediments legals i institucionals, aleshores podrà optar a l'admissió de la Unió Europea, però posant-se a la cua.

Els periodistes que firmen la informació, Tobias Buck, des de Madrid, i Mure Dickie, des d'Edimburg, asseguren que García-Margallo compara Catalunya amb regions separatistes no reconegudes, com ara Ossètia del Sud, Abkhàzia i Somalilàndia, les quals diu que estan en els "llimbs internacionals" i hi afegeix que un estat que neix a través d'una declaració unilateral d'independència no tindria cap mena de reconeixement internacional. Els periodistes asseguren que el posicionament ambigu de García-Margallo sobre Escòcia contrasta fortament amb la seva retòrica intransigent sobre Catalunya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut