Sant Sebastià

García-Margallo assegura que la dissolució d'Espanya és pitjor que un atac terrorista

El ministre d'Exteriors en funcions assegura que una Catalunya independent no podria formar part de la Unió Europea i no seria reconeguda en cap tractat internacional

RedaccióActualitzat

El Ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que la dissolució d'Espanya seria pitjor que un atac terrorista i ha alertat que el desafiament sobiranista de Catalunya és el "més important" al qual ha de fer front Espanya.

García-Margallo ha alertat de l'avanç de l'independentisme durant un míting electoral del Partit Popular a Sant Sebastià per la campanya a les eleccions basques. El ministre ha dit que les conseqüències de la possible dissolució d'Espanya seran irreversibles:

"D'una crisi se surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible."

García-Margallo ha dedicat gran part del seu discurs al "desafiament intern" que suposa el procés sobiranista de Catalunya contra el qual el govern en funcions ha de lluitar, assegura, "amb una mà lligada a l'esquena". El ministre ha explicat que cada divendres es reuneix amb un grup de persones de dins i fora del ministeri per "discutir sobre el gran desafiament secessionista que té Espanya".

El ministre en funcions ha dit que Europa vetarà amb tota seguretat una declaració unilateral d'independència de Catalunya perquè hi ha diversos països europeus que pateixen altres tensions nacionalistes i no estan disposats a cedir en un procés similar a Espanya. Per aquest motiu ha assegurat que una Catalunya independent no seria reconeguda en cap tractat internacional ni podria formar part de la Unió Europea i que això la conduiria a una situació "d'aïllament i pobresa".

La Diada Nacional de Catalunya ha estat present en les intervencions de diversos polítics del PP a la campanya de les eleccions autonòmiques del 25 de setembre. El candidat del PP, Alfonso Alonso, ha acusat els independentistes de vendre una utopia i provocar una crisi social.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut