Pío García Escudero, president del Senat, en una imatge d'arxiu.
García Escudero admet que el préstec de 24.000 euros rebut del PP no el va declarar a Hisenda.
Madrid

García Escudero reconeix que no va declarar el préstec de 24.000 euros que va rebre del PP

Pío García Escudero reconeix que no va declarar el préstec de 24.000 euros que va rebre del Partit Popular. El president del Senat va assegurar davant el jutge Pablo Ruz que "no sabia que s'havia de declarar" aquest préstec. La cadena SER ha tingut accés a les compareixences judicials sobre el "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat

El president del Senat, Pío García Escudero, ha assegurat davant el jutge del "cas Gürtel", Pablo Ruz, que "no sabia que s'havia de declarar" el préstec de 24.000 euros sense interessos que va rebre del Partit Popular per fer obres a casa seva després d'un atemptat d'ETA l'any 2000. Aquesta quantitat contradiu els 30.000 euros que constaven als papers de Bárcenas. García Escudero reconeix d'aquesta manera que no va declarar aquest préstec, durant la compareixença judicial a la qual ha tingut accés la cadena SER.

El president de la cambra alta explica que el préstec el va tornar en talons en mà, creu recordar que a l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, i que mai va demanar ni li van donar un rebut per aquest préstec ni per les devolucions perquè "hi havia una relació de confiança". A preguntes del lletrat d'Esquerra Unida, Enrique Santiago, García Escudero admet que no va fer constar aquests diners a la declaració del patrimoni.

En la compareixença davant el jutge Ruz, Pío García Escudero també ha dit que, a més del sou de senador, cobrava uns 3.300 euros al mes del grup parlamentari i un miler d'euros més en concepte de despeses de representació. García Escudero ha afegit que aquestes despeses les rebia en 14 retribucions amb dues pagues extres. En un altre moment de la declaració judicial, el polític del PP assenyala que aquestes retribucions tenien sempre el mateix import i que només variava l'increment de l'IPC.

Si s'haguessin declarat els diners, haurien tingut beneficis fiscals

El PP ha sortit en defensa de president del Senat i ha assegurat que, si Pío García Escudero hagués declarat els diners per fer obres a casa seva, s'hauria beneficiat de desgravacions fiscals. En una roda de premsa a la seu nacional del partit, el vicesecretari d'Organizació dels populars Carlos Floriano ha explicat que si García Escudero hagués inclós aquests diners en la declaració, hauria rebaixat la base imposable i, per tant, hauria tributat menys. "És impossible atribuir a algú una responsabilitat quan surt perjudicat, no beneficiat. Se li atribueix haver pagat més impostos dels que hauria d'haver pagat".

Anar al contingut