Ramon García Bragado
Ramon García Bragado en una imatge d'arxiu.
Barcelona

García-Bragado creu que el testimoni d'Itziar González l'exculpa

El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, demanarà el sobreseïment de la seva imputació pel cas de l'hotel del Palau de la Música, confirmant així l'anunci que ha fet el seu advocat, Francesc Jufresa, després la declaració com a testimoni de l'exregidora de Ciutat Vella Itziar González davant la jutge. González havia admès en una primera declaració als tribunals que havia rebut pressions de Bragado, mentre que ara ha afirmat que va rebre pressions per avançar la tramitació de l'hotel de dins i fora de l'Ajuntament, però no ha apuntat al tinent d'alcalde.

Actualitzat
González ha declarat com a testimoni per segona vegada davant la jutge i ha dit que es va sentir "utilitzada i traïda" quan va saber que el projecte de l'hotel de luxe al costat del Palau era promogut per un particular, ha revelat que des del primer moment era contrària a l'operació i ha afirmat que García-Bragado i el primer tinent d'alcalde, Carles Martí, es van negar a revocar la llicència.

Segons la versió que ha donat García-Bragado als mitjans, a preguntes del seu advocat, l'exregidora ha dit a la jutge que no té elements per pensar que el tinent d'alcalde tingués algun interès particular en el projecte hoteler o que fos conscient que s'havia cedit a un promotor privat. Per al responsable municipal, amb aquesta resposta Itziar González "ha desfet qualsevol incertesa" en relació amb la seva actuació relacionada amb el projecte de l'hotel de luxe i a més "descarta qualsevol pressió" per part del regidor d'Urbanisme.

"Espero que el testimoni sigui determinant per sortir d'aquesta situació", ha manifestat García-Bragado, que ha recordat que el van imputar arran de la primera declaració de l'exregidora de Ciutat Vella. Ramon García-Bragado ha anunciat que el seu advocat demanarà el sobreseïment de les actuacions en contra seva, mesura que tot apunta que també sol·licitaran els advocats dels altres càrrecs municipals imputats en la causa.
Anar al contingut