Barcelona

García Albiol serà el cap de llista del PPC el 27-S en substitució de Sánchez-Camacho

L'exalcalde de Badalona substitueix Sánchez-Camacho com a candidat a la presidència de la Generalitat i Andrea Levy serà la número 2

RedaccióActualitzat

Alícia Sánchez-Camacho ha sortit a confirmar el que semblava ja un secret a veus. L'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol pren el seu relleu com a candidat a la presidència de la Generalitat del PPC. Una jove Andrea Levy l'acompanyarà com a número dos de la llista.

A través de Twitter, el president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha felicitat Xavier García Albiol i ha agraït la feina feta a Alícia Sánchez-Camacho.

En el moment de fer l'anunci de l'elecció d'Albiol, Alícia Sánchez-Camacho ha volgut evitar lligar-lo a la seva possible retirada i ha insistit que Albiol és el seu candidat i que l'anunci el fa ella com a presidenta del partit a Catalunya, un càrrec que mantindrà mentre duri el mandat, fins al congrés del partit de l'any que ve. "Alguns diuen que estava cansada. De cansada, res. Estic en plena forma. Des de la responsabilitat i generositat faig un pas endavant per recuperar la il·lusió i la confiança."

Sánchez-Camacho ha remarcat que la candidatura s'ha decidit i consensuat a Catalunya i que un cop presa la decisió s'ha comunicat a Mariano Rajoy.

A la roda de premsa, Sánchez-Camacho ha dit de García Albiol que ha estat el millor alcalde que ha tingut mai Badalona i que només un pacte de covards i perdedors l'ha pogut apartar de l'ajuntament. D'Andrea Levy ha assegurat que ha estat una aposta del Partit Popular de Catalunya i que sempre ha sabut estar a l'alçada de la confiança que des de Catalunya es va dipositar al Comitè Nacional. Ella, ha dit Sánchez-Camacho, és el complement perfecte com a número dos de Xavier García Albiol. "Un tàndem d'èxit i renovació, de polítics propers que han de tornar la confiança", ha afegit.

García Albiol: "No he perdut mai"

Poc després de ser proclamat candidat, Xavier García Albiol, ha agraït la confiança dipositada en ell pel partit, ha recordat que ell sempre ha guanyat les eleccions municipals en la seva ciutat, i també ha dit que té el convenciment que el PPC pot donar "la sorpresa" el 27-S. A més,  ha volgut destacar la generositat de la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho i ha deixat molt clar que les eleccions no són plebiscitàries.


El nou candidat del PPC ha afegit que ell podia haver optat per anar a Madrid, com ha fet el líder de Ciutadans, Albert Rivera, però que considera que en uns moments com els actuals en que Catalunya es juga el seu futur, la seva obligació és "estar al peu del canó" i no escapolir-se.

Sánchez-Camacho: de candidata a La Camarga

La carrera política d'Alícia Sánchez-Camacho va començar l'any 99, quan va ser escollida diputada pel PP a la circumscripció de Girona en les eleccions al Parlament de Catalunya. El 2008 va ser senadora en substitució de Daniel Sirera mentre era portaveu de Treball i Immigració del Grup Popular. Al cap d'uns mesos va fer pública la seva candidatura a la presidència del Partit Popular a Catalunya, i ho va fer amb el suport de Mariano Rajoy. En el congrés del partit, el 5 de juliol del 2008, va superar l'altra candidata, Montserrat Nebreda, amb més d'un 56% dels vots.

Un any més tard va ser proclamada candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya per part del Partit Popular, unes eleccions que s'havien de celebrar l'any següent.

La seva història recent està lligada a l'escàndol de La Camarga. El juny del 2013, la sortida a la llum d'una conversa que va tenir en aquest restaurant de Barcelona amb Victoria Álvarez, excompanya de Jordi Pujol Ferrusola, va fer saltar a la fama l'agència de detectius Método 3 i va sacsejar el panorama polític del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut