El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego
El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego
Barcelona

Gallego demana a Interior "no provocar" i que garanteixi el dret a manifestar-se "sense aldarulls" el 14-N

Joan Carles Gallego denuncia a Catalunya Ràdio les coaccions dels empresaris i assegura que no recorda cap piquet violent del seu sindicat. El líder de CCOO demana al departament d'Interior que no provoqui i garanteix el dret a manifestar-se el 14-N.

Actualitzat
El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, fa una crida a favor de fer sentir la protesta en la jornada de vaga del 14-N. En declaracions a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, el líder sindical ha demanat al Departament d'Interior que garanteixi a la ciutadania el dret a manifestar-se "sense aldarulls" durant la vaga general del 14-N.

Gallego recorda a Interior que "ha d'intentar evitar que hi hagi aldarulls, i diu que el que ha de fer és no provocar, sinó tot el contrari, prevenir i fer de mediador".

El líder de CCOO ha denunciat que "alguns empresaris coaccionen els treballadors perquè dimecres no secundin la vaga general". En canvi, quan se li ha preguntat per les pressions dels sindicats, Gallego ha negat "haver tingut mai constància d'un piquet violent de Comissions". De fet, es mostra partidari que hi hagi el màxim nombre possible de piquets al carrer, per informar a tothom de les raons d'aquesta vaga general.

Pel que fa a la voluntat sindical d'aconseguir també l'adhesió dels comerciants, Joan Carles Gallego els recorda que les retallades laborals també els perjudiquen. Així, ha subratllat que la supressió de la paga doble de desembre al sector públic farà punxar la campanya de vendes de Nadal.


Anar al contingut