El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, en una imatge d'arxiu (Foto:EFE)
Ruiz-Gallardón denuncia que hi ha pressions per avortar.
Madrid

Gallardón vol que els matrimonis i els divorcis civils de "mutu acord" es puguin fer davant de notari

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat que el govern espanyol perveu desenvolupar una llei de mediació i de jurisdicció voluntària que permeti que moltes de les qüestions que han de ser tramitades per via judicial, com és el cas dels matrimonis civils o els divorcis de mutu acord, es puguin fer davant de notari.

RedaccióActualitzat
Després d'assegurar que es tracta d'una de les primeres mesures que vol portar a terme, Gallardón ha manifestat: "No té cap sentit" que, per exemple, dues persones que es vulguin divorciar de mutu acord, que només necessiten una constatació, no puguin formalitzar directament el seu divorci davant un notari i s'hagi d'obrir un expedient judicial". El mateix passa amb els matrimonis, segons ha dit.

En una entrevista a la Cope, el ministre de Justícia ha explicat que la reforma permetrà que "moltes qüestions que en aquests moments estan encallades" es resolguin ràpidament i "sempre amb la plena garantia per als ciutadans davant altres organismes". Per Gallardón, "hi ha un gran camp que en aquests moments col·lapsa els tribunals i que es podrien resoldre a través d'una jurisdicció voluntària".
Anar al contingut