Madrid

Gallardón i Aguirre aparquen desavinences per mantenir els bastions de Madrid davant Sebastián i Simancas

Madrid s'ha convertit des de fa dotze anys en plaça forta del PP, que controla l'Ajuntament i la Comunitat. La capital espanyola té un valor polític simbòlic que fa que tant els socialistes com els populars donin màxima prioritat a la campanya madrilenya, amb molta implicació de Zapatero i de Rajoy. Les enquestes no auguren grans canvis ni a la capital ni a la Comunitat, però el seu valor col·loca el duel de Madrid en el primer pla de l'atenció política.

Actualitzat
Madrid no serà seu dels Jocs del 2012, com aspirava el seu alcalde, que, malgrat això, ha sotmès la ciutat a un procés d'obres de gran envergadura. La més emblemàtica, el soterrament de la famosa M-30, que Alberto Ruiz-Gallardón presenta com el seu principal aval per revalidar el càrrec. Unes obres l'acabament de les quals ha coincidit amb el començament de la campanya i que ja han presentat alguns problemes, que l'oposició critica parlant de precipitació i de l'afany de Gallardón per inaugurar-les.

Una oposició, la socialista, que després de la negativa de l'exministre Bono ha optat per Miguel Sebastián, una aposta personal de Zapatero, amb qui treballava a La Moncloa com a director de la seva Oficina Econòmica. El càrrec, aquests dies, ha causat molts problemes a Sebastián per les denúncies de l'expresident de la Comissió del Mercat de Valors de suposades operacions tèrboles i que han acaparat la polèmica.

A la Comunitat, Esperanza Aguirre torna a competir amb el socialista Rafael Simancas, a qui va vèncer en la repetició de les anteriors autonòmiques després de l'episodi de transfuguisme de dos diputats del PSOE. Malgrat les dificultats per remuntar, la direcció socialista i el govern central s'abocaran al màxim per donar suport als candidats amb la intenció de guanyar el PP en nombre de vots a tot l'estat.

L'interès dels populars per repetir resultats i renovar el mandat a totes dues institucions madrilenyes ha aparcat les greus desavinences personals i polítiques que tenen Ruiz-Gallardón i Esperanza Aguirre, amb Rajoy com a testimoni.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut