Madrid

Gais i lesbianes demanen a la reina que rectifiqui les crítiques als matrimonis homosexuals

Col·lectius de gais i lesbianes i Izquierda Unida han criticat la reina Sofia per haver dit que la paraula matrimoni és incompatible amb les unions homosexuals, i li han recordat que qui té l'última paraula en aquesta qüestió és el Congrés dels Diputats. El col·lectiu d'homosexuals, a més, li han reclamat que rectifiqui la seva posició. El cas és que aquestes paraules estan incloses en el llibre "La Reina muy de cerca", que ha sortit aquest dijous a la venda. En aquest volum, la reina també es mostra en contra de l'avortament i l'eutanàsia.

Actualitzat
La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals considera "inaudit que la Casa Reial, que mai no s'havia pronunciat en temes socials, ho faci actualment, en boca de la reina, amb una part de la ciutadania discriminada històricament i amb una llei que garanteix la igualtat d'unió". La federació ha recordat que la monarquia és una institució que representa tota la ciutadania i, per tant, ha de deixar de banda els prejudicis, la seva moral i la seva religió. Per tot això, el col·lectiu ha reclamat una rectificació per part de la reina.

Des dels partits polítics, Gaspar Llamazares, d'Izquierda Unida, ha afirmat que no comparteix les opinions de la reina i ha recordat que qui decideix si la unió entre homosexuals és matrimoni o no és el Congrés. "Per sort, Espanya no és un regne com en el passat en el qual qui regnava tenia el poder polític", ha afegit Llamazares.

El PSOE s'ha negat a fer valoracions sobre el tema, però ha argumentat que les opinions de la reina "no són un pronunciament oficial" d'ella ni de la Casa Reial, sinó que s'emmarquen en la publicació d'un llibre.
Anar al contingut