La proliferació de senglars està creant un problema a les carreteres de Lleida
La proliferació de senglars està creant un problema a les carreteres de Lleida
Lleida

Gairebé un de cada quatre accidents de trànsit a les comarques de Lleida l'ha provocat un senglar

Representen gairebé un de cada quatre sinistres i els Mossos consideren que la situació és d'"alarma cinegètica"

RedaccióActualitzat

A la demarcació de Lleida, gairebé un de cada quatre accidents de trànsit registrats el 2016 el va provocar un senglar. La xifra s'ha disparat fins a prop de 600 sinistres.

Les xifres són especialment elevades a les comarques de la plana, on al novembre es va batre el rècord, amb 93 accidents amb la implicació d'aquests animals.

"En relació amb l'accidentalitat estem en una situació d'alarma cinegètica, l'evolució que hem tingut els darrers anys és espectacular", assegura el cap de Trànsit dels Mossos a Ponent, Jordi Batista.

Les carreteres C-12 i C-14 són les vies amb més concentració d'accidents, però aquest últim any també hi ha hagut un augment de casos a l'N-240 entre el Segrià i les Garrigues.

Els Mossos recomanen extremar les precaucions a les carreteres on hi ha senyalitzada la presència d'aquests animals i sobretot en la franja horària de les sis de la tarda a les onze de la nit, que és quan es concentren el 75% dels sinistres.

Aquestes xifres tan elevades són un problema per als Mossos d'Esquadra de Trànsit, perquè "les patrulles hi han de dedicar molta estona i és temps que no poden destinar a altres tasques com ara la prevenció", diu Batista.

Afortunadament, la majoria dels accidents acaben sense víctimes o amb ferits lleus, però no es pot descartar que en algun accident greu s'hi hagi vist implicat un animal sense quedar-ne rastre.

Segons els Mossos, per invertir aquesta tendència s'ha de reduir la població d'aquests animals. Es pot fer a través de la caça o de l'esterilització. Les mesures per limitar la proliferació d'aquests animals les haurà de fixar els pròxims mesos la comissió interdepartamental que acaba de crear el govern per reduir els danys provocats per la fauna cinegètica. També es preveu aprovar durant el 2017 la primera llei catalana de caça.

 

Anar al contingut