Madrid

Gairebé tres milions de llars ja tenen la bombeta de baix consum que regala Indústria

Des que el Ministeri d'Indústria va començar la campanya per substituir les bombetes tradicionals per les de baix consum, al mes de febrer, gairebé tres milions de llars ja han obtingut la bombeta nova que regala l'administració. Amb la factura de la llum arriba un val que es pot bescanviar a qualsevol oficina de Correus per una bombeta. Les comunitats on més llars han començat a fer aquest canvi són Aragó i Navarra, on més d'un 35% de les cases ja han obtingut la bombeta. És clar que van ser les primeres comunitats que van començar a rebre els vals. A Catalunya, on aquests vals arriben des del mes passat, només un 10% ha anat a buscar la bombeta de baix consum.

Actualitzat
Aquest darrer mes s'han canviat gairebé mig milió de bombetes, fet que ha disparat el nombre de llars que ja han començat a canviar les bombetes tradicionals per les de baix consum. Recordem que d'aquí a pocs anys tots haurem de fer aquest canvi, ja que la Unió Europea ha decidit que a partir del 2012 no es comercializin les bombetes tradicionals, pel seu alt grau contaminant. Per tant, obtenir una bombeta de baix consum de franc no és tan mala idea.

El Ministeri d'Indústria vol regalar uns 21 milions de bombetes quan acabi la campanya, al mes d'octubre. Així vol reduir el consum elèctric un 0,7%, o el que és el mateix, l'equivalent al que gasten 450.000 famílies. Una bombeta de baix consum estalvia uns 100 euros durant la seva vida útil, i dura entre 7 i 8 vegades més que una bombeta normal.

Anar al contingut