Barcelona

Gairebé tot ple per un Cap d'Any amb el Pirineu com a destinació estrella i les festes més barates

Últim dia de l'any i tot llest per acomiadar el 2010. L'ocupació hotelera no nota la crisi i frega el ple absolut, especialment al Pirineu, destinació estrella del Cap d'Any. Les comarques de muntanya són les més escollides per passar-hi el canvi d'any. Tot i que els visitants tendeixen a fer estades més curtes, l'ocupació és del 100%. I pels que prefereixen no moure's de la ciutat, les festes de Cap d'Any han rebaixat els preus de les entrades entre un 15% i un 20%.

Actualitzat
Les formes de celebrar el Cap d'Any són molt diverses. Hi ha qui passa la nit fora de casa. El Pirineu és la destinació estrella: el sector hoteler i les pistes d'esquí esperen fregar el ple.

La neu és el gran atractiu. A les estacions de Girona es calcula que aquestes festes hi passaran una mitjana de 6.000 esquiadors al dia.

A la Cerdanya l'ocupació hotelera és del 100% i al Pirineu de Lleida esperen vendre 200.000 forfets durant tots els dies de festes. Als hotels l'ocupació ha estat els últims dies del 60% i es preveu que aquest cap de setmana sigui del 90%.

La quantitat de neu és bona a les estacions d'esquí alpí. Però on els gruixos no ho són tant és a les d'esquí nòrdic. En alguns casos s'ha reduït el preu del forfet perquè només s'han pogut obrir parcialment.

Barcelona s'omple de turistes

A Barcelona la ciutat s'omple de turistes, sobretot francesos i italians, que passen tota la nit a l'hotel on s'allotgen. Hi ha un 95% d'ocupació, un percentatge molt semblant al de l'any passat. El que varia aquest cop és que hi ha més gent que, a més de quedar-se a dormir a l'hotel, també hi sopa i hi celebra l'entrada al 2011. Concretament, un 12% més que l'any passat.

Festes de Cap d'Any més barates

Molts dels que celebren el Cap d'Any ho fan amb festes. La situació econòmica s'ha fet notar en aquest tipus d'esdeveniments i els locals han rebaixat els preus de les entrades per aquesta nit. Ho han fet entre un 15% i un 20%, per tal d'atreure els clients més reticents a gastar-se molts diners. Els preus oscil·len entre els 30 i els 75 euros. Una opció que ha tingut força èxit aquest any és la compra d'entrades anticipades, una modalitat que permet estalviar-se alguns euros respecte de si es compren a la taquilla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut