Barcelona

Gairebé la meitat dels catalans no saben què són les vegueries

El nou instrument del govern català per conèixer quin és l'impacte d'un tema determinat en l'opinió pública, l'Òmnibus, ja ha elaborat el primer estudi. Segons conclou, el 70% dels enquestats creuen que les infraestructures que hi ha a Catalunya són poc o gens adequades a les necessitats del país. L'enquesta, elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió, també aborda qüestions com les vegueries. I constata que hi ha un empat entre els catalans que hi estan a favor i els que hi estan en contra. Crida l'atenció, però, que un 45% no saben què són. L'estudi conclou també que el 50% dels catalans considera que el govern no té les polítiques socials com a prioritat. D'altra banda, tres de cada quatre catalans enquestats pel CEO també considera que cal exigir als immigrants que sàpiguen català.

Actualitzat

L'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió revela que els catalans no saben què són les vegueries i posen en dubte que una de les prioritats del govern sigui la política social.

L'Òmnibus és el nou format d'enquesta que fa el govern català amb les preguntes que traslladen les mateixes conselleries. Aquest dijous se n'ha presentat el primer que, per exemple, pot permetre al conseller de Governació saber que el 45% dels catalans no sap què és una vegueria. Un desconeixement que el director del Centre d'Estudis d'Opinió, Gabriel Colomer, ha titllat de "normal", ja que s'ha explicat poc entre els ciutadans, ha dit.

També es considera normal la dada que situa al 50% dels catalans l'opinió que el govern no té les polítiques socials com a prioritat perquè no s'han començat a desplegar.

D'altra banda, el 70% dels enquestats creuen que les infraestructures que hi ha a Catalunya són poc o gens adequades a les necessitats del país. En canvi un 32% les creu bastant adequades i només un 6 n'està del tot satisfet.

Pel que fa a la seguretat, més del 60% aprova el servei que fan els Mossos d'Esquadra.

Els immigrants han de saber català

L'enquesta també revela una dada destacada, i és que la majoria dels catalans pensa que cal exigir als immigrants que sàpiguen català. En concret, un 76% dels enquestats considera que la pròxima llei d'acollida de la immigració hauria d'exigir als immigrants el requisit de la llengua. La mostra també reflecteix que el 60 per cent dels catalans considera inadequada l'actual dotació d'infraestructures de Catalunya.

Anar al contingut