Madrid

Gairebé la meitat de les persones de més de 65 anys ja té mòbil

El telefon mòbil està arribant cada vegada a més persones, independentment de la seva edat i del seu nivell socioeconòmic. Un estudi de la Fundació BBVA constata que gairebé cinc de cada deu persones de més de 65 anys ja en tenen, malgrat que la majoria el fan servir exclusivament per trucar i un 8% també per enviar missatges. L'estudi diu, a més, que 8 de cada 10 ciutadans tenen telèfon mòbil i que la majoria d'usuaris rep i fa entre una i quatre trucades al dia. Tot i que els telèfons mòbils arriben a tots els nivells socioeconòmics, l'estudi reflecteix que encara hi ha una clivella entre la classe mitjana-alta i alta i la baixa.

Actualitzat

L'estudi de la Fundació BBVA "Ús d'internet i altres tecnologies a Espanya" constata que en els darrers tres anys el nombre de persones majors de 65 anys amb telèfon mòbil s'ha incrementat 11 punts, tot i que la majoria d'usuaris el fa servir únicament per fer trucades i només alguns per enviar missatges.

Gairebé la totalitat dels usuaris d'entre 26 i 35 anys té telefon mòbil, però els joves d'entre 14 i 25 anys no es queden enrere. Només els separen dos punts de diferència. L'estudi demostra també que la mitjana de trucades fetes per un usuari al dia és d'una mica més de tres, mentre que les rebudes arriben a quatre i la majoria són de tipus personal. El 60% dels enquestats assegura que des del seu aparell no fan trucades per qüestions de feina o estudis.

El servei de missatges SMS és el més utilitzat (70%), mentre que el Bluetooth, l'aplicació per gravar i reproduir vídeos i els jocs són les que menys. Tres de cada deu usuaris asseguren que els han fet servir almenys una vegada.

Anar al contingut