Madrid

Gairebé el 9% dels usuaris d'internet fan servir la connexió Wi-Fi d'un veí

El 8,7% dels particulars que es connecten a internet mitjançant xarxes sense fils agafen el Wi-Fi del veí, segons un estudi de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco).

Actualitzat
L'evolució de les xarxes sense fil ha donat lloc a una connexió a internet sense necessitat de cables o punts d'accés propers i el Wi-Fi cada dia està més present.

L'estudi, que analitza les xifres registrades l'últim trimestre del 2010, evidencia que l'adquisició de mòbils amb internet ha augmentat i el 49,81% dels usuaris disposen de connexió internet al mòbil, un 18,3% més respecte al mateix període de l'any anterior.

Entre els usuaris de la tecnologia Wi-Fi, el 70% disposa d'un encaminador ("router") propi, un 16% hi accedeix a través de xarxes alienes de llocs públics com ara establiments i centres d'oci i el 8,7% ha confessat que agafa el Wi-Fi del veí, cosa que significa més que el resultat de l'últim trimestre del 2009.

Entre els usuaris que fan servir un Wi-Fi aliè, el 52,2% ha declarat que es connecta sempre que ho necessita i en qualsevol lloc, mentre que un 28,6% ho fa només per a certes operacions i un 19,2 ha preferit ser més previngut i utilitzar xarxes alienes únicament si disposen de contrasenyes.

No obstant això, un 9,4% dels usuaris amb encaminador propi han declarat que han tingut alguna intrusió al seu Wi-Fi.

Per aquesta raó, el 62,6% d'usuaris amb connexió pròpia protegeixen la seva xarxa amb algun sistema xifrat de senyals Wi-Fi, i un 23,7% ha declarat que la seva xarxa està protegida encara que desconeix el sistema de xifratge.
Anar al contingut