Barcelona

Gairebé 58.000 persones han passat pel Saló del Manga, que busca una ubicació més gran per l'any que ve

L'aclaparador èxit de públic del XII Saló del Manga, que s'ha celebrat des de divendres i fins aquest diumenge al recinte de La Farga de l'Hospitalet, ha desbordat totes les previsions incials, que ja eren optimistes. L'organització ha confirmat la presència de prop de 58.000 visitants i que l'espai destinat al saló "ha quedat petit", motiu pel qual ha començat la recerca d'un nou emplaçament per l'edició de l'any que ve. La de dissabte va ser la jornada amb més assistència, un "ple absolut", en paraules del director del saló, Carles Santamaria. Això va fer que la taquilla tanqués a dos quarts de quatre de la tarda, sis hores abans del previst, perquè hi havia cues a l'exterior des de les set del matí.

Actualitzat
Una de les activitats més populars d'aquest Saló del Manga ha estat el World Cosplay Summit, el concurs en què equips de parelles caracteritzades de personatges de manga o videojocs havien de fer una actuació o "performance" a l'escenari. Prop de 5.000 participants hi han competit per guanyar un viatge al Japó i concursar a la gran final mundial del torneig.

El certamen, que ha durat un dia menys que a l'edició anterior, ha comptat amb la intervenció de destacats autors japonesos, com Masazaku Katsura, Tachibana Higuchi, el creador de "Lupin", Monkey Punch, o la responsable de sèries com "Ranma", Atsuko Nakajima.

Altres noms propis del Saló del Manga han estat Blood, un grup de rock que s'ha convertit en la primera formació de Visual Kei que actua al certamen, o Hironobi Kageyama, intèrpret de les cançons de "Bola de drac" i "Los caballeros del Zodiaco".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut