Els Reis arriben a Girona
El reis arriben a Girona
Girona

Gairebé 300 voluntaris han fet possible la cavalcada de Reis de Girona

RedaccióActualitzat

Més de 270 persones han participat en l'organització de la cavalcada de Reis de Girona, que, com és habitual, ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat. La cita ha arrencat a dos quarts de cinc de la tarda amb el campament reial (als jardins de la Muralla), i la cavalcada ha començat a dos quarts de set, quan els tres Reis han creuat el pont d'Alferez Huarte per pujar als carruatges i donar inici a la cavalcada.

Com ja és tradició, els carruatges de Ses Majestats han passat pels carrers Ultònia, Migdia, la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya i pujada del pont de Pedra. Llavors, els Reis faran el pregó des de la plaça del Vi.

Durant la cavalcada s'han repartit dues tones de caramels.

"Tenim una de les cavalcades més màgiques del país, que manté l'esperit i l'estil tradicional, amb una fórmula magnífica que fa que n'estiguem molt orgullosos", ha remarcat l'alcaldessa, Marta Madrenas, que ha agraït la tasca que fa l'organització durant tot l'any per preparar la cavalcada.

Després de l'experiència de l'any passat, Ajuntament i Protecció Civil han tornat a repartir polseres identificatives als menors. D'aquesta manera, si es perden, fàcilment es pot localitzar la família o tutors, ja que els nens porten un número de telèfon apuntat a la polsera.

Enguany, i per motius de seguretat, s'han tancat els contenidors del recorregut de la cavalcada. S'han buidat i s'han precintat les zones per dipositar residus, que es tornaran a posar en funcionament, de manera successiva, un cop acabada la rua.

Anar al contingut