Madrid

Gairebé 150.000 persones voten a la consulta de Podem sobre el pacte amb PSOE i C's

Hi han participat 149.513 persones, un 37% dels inscrits a la web de Podem

RedaccióActualitzat
149.513 persones han participat en la consulta de les bases de Podem sobre el pacte amb PSOE i Ciutadans. Aquesta xifra és un 37% dels 393.538 inscrits a la web de Podem. A Catalunya podien votar prop de 41.000 persones.

Un cop tancada la votació, a les dotze de la nit, Podem ha anunciat per Twitter el resultat exacte.

Aquests 149.513 votants representen el 72% del cens de simpatitzants "actius" -un total de 204.906- que Podem ha començat a comptar ara amb l'objectiu de conèixer la participació "sobre una base real", segons ha explicat el partit morat. La xifra l'ha calculat sumant els inscrits que han entrat a la web de participació durant l'últim any i els que han participat en aquesta votació.

Podem ha sotmès a votació, a través d'internet, els dos possibles escenaris que podrien portar a la investidura de Pedro Sánchez o allunyar-la definitivament.

La direcció de Podem plantejava a les seves bases dues preguntes:
 
Els resultats de la consulta es faran públics dilluns, però la direcció de Podem ja ha mostrat la seva satisfacció per l'alta participació. I l'han comparada amb els 96.000 militants socialistes que van votar a la consulta que va fer el PSOE al febrer sobre l'acord amb Ciutadans.

La direcció del partit ja ha avançat que, si guanya el "sí" a l'acord amb el PSOE i Ciutadans, Podem haurà d'assumir responsabilitats, i si guanya el "no", ho hauran de fer els socialistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut