Barcelona

Gairebé 10.000 dones han denunciat haver estat víctimes de violència de gènere aquest any

Unes 9.900 dones han denunciat haver estat víctimes de la violència de gènere aquest any a Catalunya, segons dades de la Generalitat recollides per la UGT, i 13 han mort en mans de les seves parelles. Coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere el sindicat ha elaborat un informe enfocat en l'àmbit laboral que assegura que el 77% de les víctimes són actives laboralment. Amb aquesta efemèride també s'han conegut altres xifres, com ara que s'ha incrementat un 46% des del 2007 el nombre de dones que denuncien i després abandonen el procés judicial.

Actualitzat
Amb tot, la UGT ha reclamat més implicació del món laboral amb les víctimes de la violència de gènere. El sindicat creu que aquests casos s'han d'abordar de manera integral més enllà de mesures momentànies per fer front a l'agressió. Coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra aquest dijous, el sindicat recorda que l'any passat prop de 13.000 dones van ser ateses per aquest tipus de violència.

Paral·lelament, el Consell General del Poder Judicial ha alertat que el nombre de dones que van presentar una denúncia per violència de gènere i després van renunciar a continuar el procés judicial ha augmentat un 46% des del 2007 fins ara. De les més de 470.000 denúncies que s'han presentat des del gener del 2007 fins al juny d'aquest any arreu de l'Estat hi ha hagut més de 58.000 renúncies. En els últims tres anys han augmentat un 17% les denúncies que s'han presentat als jutjats de violència sobre les dones arreu de l'Estat.

Demanen ajuda les dones de 41 a 40 anys

A Catalunya, les víctimes disposen del telèfon 900 900 012 per ser ateses. Més del 90% de les trucades que rep aquest número són per violència en l'àmbit de parella i gairebé la meitat de les trucades les fan dones d'entre 31 i 40 anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut