París

Gaddafi amenaça de trencar les relacions diplomàtiques amb París i revelar draps bruts de Sarkozy

Trípoli no ha trigat ni un minut a respondre al reconeixement per part de París del Consell Nacional de Transició Libi, creat per l'oposició, com a únic representant legítim del poble libi. El coronel Gaddafi ha amenaçat Sarkozy amb la revelació d'un "secret greu" relacionat amb el finançament de campanyes electorals, que podria comportar la seva caiguda com a president de França. D'altra banda, el ministeri d'Afers Estrangers de Líbia ha anunciat que estan estudiant trencar les relacions diplomàtiques amb França.

Actualitzat
Líbia està considerant la ruptura de relacions diplomàtiques amb França després que París ha reconegut el Consell Nacional de Transició de l'oposició com a únic representant del poble libi. Líbia "té la intenció de trencar les seves relacions amb França a causa de la interferència perillosa [de París] en el cas de Líbia", ha dit a l'agència oficial de notícies Jana un funcionari del Ministeri d'Afers Estrangers.

"Un estat com França no pot cometre una estupidesa com aquesta i reconèixer uns individus que només es representen a si mateixos", ha dit un funcionari, que ha afegit que el ministeri "esperarà a comprovar aquesta informació abans de prendre una decisió".

Reunions de la UE i l'OTAN

Aquest primer reconeixement arriba en un dia d'intensa agenda diplomàtica per abordar la crisi de Líbia. Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea es troben a Brussel·les per debatre quines mesures cal prendre contra el règim libi, una reunió prèvia a la de caps d'estat de demà. També a Brussel·les, els membres de l'OTAN es reuneixen per debatre la possible implantació d'una zona d'exclusió aèria sobre Líbia.
Anar al contingut