Barcelona

Gabriela Serra: "Si Puigdemont hagués d'acabar com Companys, no estaria sol"

RedaccióActualitzat

La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Gabriela Serra ha assegurat aquest diumenge que "no sabem com acabarà Puigdemont, però podem assegurar que si ha d'acabar com Companys primer n'hi haurà molts i moltes més, no estarà sol".

Serra ha fet aquestes declaracions després de l'ofrena floral a la tomba de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, on també ha assegurat que "espero i desitjo que això no passi mai":

"Jo espero i desitjo i farem el possible perquè això no passi mai. No tindrem de nou un president amb els peus nus, a terra, amb els ulls oberts dient "Visca Catalunya!, Visca la República!" al davant d'un escamot d'afusellament. Això no ho veurem. Ho impedirem."

 

La diputada cupaire ha insistit que Puigdemont ha de convocar un ple extraordinari on es declari la república. Serra ha dit que "el que hem de fer és aplicar l'article 4.4 de la llei del referèndum". Davant la tomba del president Companys, Serra ha assegurat que la setmana que ve es declararà la independència:

"Hem vingut a dir-li al president Companys que la setmana que ve s'ha de declarar la república catalana i s'ha d'obrir el procés constituent. Aquest és el nostre compromís amb el president Companys. La CUP demana, suplica, exigeix un ple on es declari la república, que és el que nostre poble va decidir majoritàriament en el referèndum de l'1 d'Octubre. El poble mana i als polítics ens toca obeir les seves decisions. No hi ha res a votar, res a consultar, res a dialogar. Cal declarar, ara ja sí, la república catalana."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut