Barcelona

Gabriel: "Treballarem intensament perquè no calguin desajustos sobrevinguts"

La diputada cupaire assegura que, personalment, té confiança en Puigdemont però que és una qüestió de "projecte polític"

RedaccióActualitzat

L'endemà de l'anunci del president Puigdemont de sotmetre's a una qüestió de confiança al setembre arran del veto de la CUP als pressupostos, una de les líders de la formació antisistema ha assegurat:

"Anem ben encaminats, perquè [Puigdemont] vol fixar el full de ruta per encarar aquesta legislatura excepcional."

Ha estat en una entrevista a Rac1 i en resposta a la pregunta insistent de què votarà la CUP en aquesta qüestió de confiança. Tot i que Gabriel ha insistit que no es tracta de confiança personal, sinó sobre el projecte polític que els ha de presentar el president, ha allargat la mà al govern per negociar aquest projecte:

"Treballarem de forma intensa perquè no calguin desajustos sobrevinguts." I ha afegit: "Si la moció de confiança es fonamenta en un full de ruta clar cap a la independència no hi haurà cap problema."

Gabriel ha assegurat que, personalment, té confiança en Puigdemont, però també ha afegit que, com sempre, la decisió sobre la qüestió de confiança "es prendrà col·lectivament". En relació amb el fet que la decisió sobre els pressupostos no s'ha pres de manera unànime, la diputada cupaire ha admès que la CUP pot fer "autocrítica" per no haver "sabut preveure prou com prendre decisions entre 'sí' o 'no'".

 Anna Gabriel també ha demanat considerar un referèndum unilateral si no se n'aconsegueix un de pactat amb el govern espanyol que surti de les eleccions del 26 de juny.

Qui també veu marge per votar favorablement la qüestió de confiança al president Puigdemont, malgrat la crisi oberta pel veto als pressupostos.
és la diputada Eulàlia Reguant. Ho ha assegurat al Polièdric de Catalunya Informació. Reguant creu que es pot recuperar la confiança amb Junts pel Sí i salvar la presidència de Puigdemont.

La diputada assegura que hi ha ganes de refer el pacte amb Junts pel Sí perquè l'objectiu polític  de la CUP no és fer caure Puigdemont.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut