Sant Joan Despí

Gabriel: "No vam votar la mesa del Parlament perquè fos corretja de transmissió del Tribunal Constitucional"

La diputada de la CUP-Crida Constituent defensa la moció que ha presentat el seu grup i insisteix que "per anar cap a la independència cal desobeir"

RedaccióActualitzat

Les diferències d'interpretació dels acords subscrits entre la CUP-Crida Constituent i Junts pel Sí s'estan evidenciant de manera crua aquesta setmana.

L'objecte de debat és la presentació d'una moció al Parlament per part de la CUP per refermar la resolució independentista aprovada el 9 de novembre. Al final la mesa del Parlament va admetre-la a tràmit, però amb la demanda que es modifiqués el redactat per evitar problemes legals.

Aquest dilluns el líder de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, havia acusat la CUP de "falta de confiança" i "partidisme" per la presentació d'aquesta moció. Però aquest dimarts, mentre la diputada de la CUP Anna Gabriel afirmava que no pensaven modificar "ni una coma" del text presentat, Junts pel Sí, per boca de la portaveu del govern, Neus Munté, assegurava que no han variat els termes del pacte amb la CUP.

Aquest dimecres Gabriel, entrevistada per Lídia Heredia a "Els matins" de TV3, ha anat una mica més enllà i ha posat pressió directament a la mesa del Parlament:

Anna Gabriel: "Esperem que aquesta mesa reconsideri el paper que té durant aquesta legislatura, perquè no la vam votar perquè fos corretja de transmissió dels mandats del Tribunal Constitucional, la vam votar per una altra cosa."

Lídia Heredia: "Creu que ho està fent?"

Anna Gabriel: "En certa manera sí, perquè amb aquesta admissió condicionada se'ns diu que la condició que hem de complir és adaptar la moció a la legalitat espanyola."

Gabriel ha defensat la moció en els termes en què s'ha presentat, i ha assegurat que el redactat actual busca donar suport als ajuntaments i als càrrecs electes independentistes que estan sent requerits per l'aparell judicial a causa del suport donat a la resolució del 9-N.

Entre altres aspectes, la moció reclama que els Mossos no actuïn com a policia judicial en aquests requeriments. També insta el govern a presentar en 30 dies un pla d'actuació de l'anomenada "fase preconstituent" del procés constituent i a concretar-ne una partida pressupostària per finançar-la.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut