Almeria

Gabriel va morir estrangulat el mateix dia de la desaparició

La Guàrdia Civil ha inspeccionat amb la detinguda la finca de Rodalquilar, on hi ha el pou on s'hauria amagat el cos

Actualitzat

Gabriel Cruz, de 8 anys, el cadàver del qual va ser trobat aquest diumenge al maleter del cotxe de la parella del seu pare, va morir estrangulat el mateix dia de la seva desaparició, el 27 de febrer. Així ho conclou l'autòpsia que s'ha fet en l'Institut de Medicina Legal d'Almeria.

Els resultats de l'autòpsia són clau per als investigadors, que, tot i que no descarten cap hipòtesi, creuen que la principal sospitosa va actuar sola.

També serà clau la declaració d'Ana Julia Quezada, que és a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil a Almeria, a l'espera de passar a disposició judicial.

Inspecció a la finca de Rodalquilar

A primera hora de la tarda d'aquest dilluns la Guàrdia Civil ha traslladat la detinguda a la finca de Rodalquilar, a Níjar, per fer-hi un registre. La inspecció ha de determinar si el cadàver del nen va estar a dins del pou fins que la sospitosa va decidir traslladar el cos fins a la població de Vícar.

Aquest cas ha provocat una forta consternació, sobretot a les localitats de Níjar i Vícar, a Almeria, on viuen els pares del nen. La seva escola és plena de murals, i els veïns, commoguts, exigeixen justícia.

La Diputació ha declarat tres dies de dol, en un ple extraordinari.

Els resultats de l'autòpsia s'ha fet públics just quan s'ha sabut que una filla de 4 anys de la detinguda va morir el 1996 en caure a un pati interior des de la finestra del pis on vivien, a Burgos, un cas que es va tancar com a mort accidental.

La mare de Gabriel Cruz, en declaracions a la cadena COPE, ha assegurat que tenia l'esperança que la detinguda s'ensorraria i que el deixaria anar:

"Tenia esperança que afluixaria i s'ensorraria. Que en algun moment el deixaria anar. Per això, apel·làvem a la seva consciència en les nostres compareixences."

Patricia Ramírez va sospitar de la detinguda, però no en va dir res per la investigació.

Des d'Onda Cero, la mare ha demanat, en memòria del seu fill, deixar de banda la ràbia i no parlar d'Ana Julia Quezada, que va ser detinguda quan transportava el cadàver del menor.

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut