Madrid

Gabilondo proposa apujar la matrícula als alumnes universitaris que suspenguin

El govern espanyol vol que els estudiants universitaris que suspenguin paguin més per les matrícules. És una de les propostes que el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha fet als rectors de les universitats de l'Estat. Gabilondo també vol que hi hagi més beques, sobretot per als qui treguin més bones notes. De fet, proposa un nou sistema de beques que doblaria l'actual pel curs 2015-2016.

Actualitzat
El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, i el secretari general d'Universitats, Màrius Rubiralta, ha explicat que el document de reflexió per millorar la universitat té com a principal objectiu "promoure l'excel·lència acadèmica i incrementar l'impacte socioeconòmic del sistema universitari espanyol". El text, obert a discussió i que s'ha de consensuar amb les aportacions de les comunitats autonòmiques, gira entorn de sis àmbits de millora: beques i ajudes, equitat financera entre comunitats, adaptació a l'espai europeu d'educació, recursos humans, desenvolupament tecnològic i eficiència i gestió de les universitats.

Una de les propostes més importants és, dins de l'apartat d'ajudes, les "beques salari", que passarien dels 5.000 als 7.000 i duplicaria el nombre de prestacions amb la intenció de "permetre als alumnes la dedicació total a l'estudi". També s'incrementen les beques Erasmus fins a un import mitjà de 5.000 euros.

Tot i això, el pla, que proposa pensar en una nova distribució de les beques per comunitats autònomes, preveu un augment anual d'entre el 10 i el 15% del cost per a la segona matrícula i entre el 15 i el 30% per a la tercera. El Ministeri també planteja incentius lligats al rendiment de l'estudiant, és a dir, que els que superin el 100% dels crèdits es beneficiïn d'un premi que s'afegiria a l'import de la seva beca, a més d'un premi bianual per als que arribin a una determinada nota mitjana.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut