Sant Feliu de Guíxols

Fusió de cultures al Festival de la Porta Ferrada amb Miquel Gil i Salif Keita

Fusió de cultures al Festival de la Porta Ferrada. Miquel Gil i Salif Keita, de qui es diu que és la veu d'or d'Àfrica, han fet un autèntic concert de mestissatge musical en què els ritmes mediterranis i africans han fet de l'escenari tota una festa. Keita ha passat per Sant Feliu de Guíxols en el marc de la gira europea que li ha servit per presentar el seu últim treball, "M'bemba".

Actualitzat
Salif Keita, considerat un dels pares de l'afropop, ha acomiadat, al Festival de la Porta Ferrada, la seva gira europea, un periple que ha convocat molt de públic, cosa que demostra la popularització creixent de la música africana.

"Sí, realment és el moment de la música africana", afirma Keita, que afegeix: "La música africana ha servit molt a l'Àfrica, perquè això ha permès fer conèixer aquest continent i la cultura africana en tota la seva diversitat."

Els inicis de la carrera musical de Salif Keita no van ser senzills, perquè pertany a una família noble. Ser albí a l'Àfrica no facilita les relacions amb els seus semblants, d'ètnia negra. Ara Salif Keita, de 61 anys, ha gravat per primer cop al seu país, Mali. "M'bemba" és el títol d'aquest treball fet a Bamako, la ciutat on va néixer i on també té un segell discogràfic propi, Wanda Records.

Els ritmes de Salif Keita van anar precedits de sons del nord d'Àfrica i de la Mediterrània. Miquel Gil i l'Orquestra Àrab de Barcelona van obrir un programa doble, que apostava per la música d'arrel.
Anar al contingut