Un feix de bitllets (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'un feix de bitllets d'euro (Foto: Reuters)
Madrid

Funcas millora una dècima la previsió de creixement pel 2011

Funcas, la Fundació de Caixes d'Estalvi, ha millorat lleugerament la previsió de creixement de l'economia espanyola de cara al 2011. Ara situa el creixement en el 0,6%, una dècima més del que havia calculat fa dos mesos, mentre que per aquest any manté que el PIB caurà un 0,6%. En el seu últim informe, Funcas també diu, però, que l'atur continuarà sent un obstacle per al creixement: per aquest any, Funcas manté la previsió del 19,8% d'atur i per l'any que ve rebaixa una mica la taxa, fins al 19,7. Són previsions més pessimistes que les del govern espanyol, que calcula que el PIB creixerà un 1,3% el 2011 i la taxa d'atur quedarà per sota del 19%.

Actualitzat
Funcas ha millorat les previsions pel PIB espanyol en una dècima per a l'any que ve, però les manté igual fins a final d'any. Els experts apunten que l'economia no reprendrà el camí del creixement interanual fins al segons trimestre del 2011.

La previsió manté una caiguda del 0,6% per al PIB del 2010, tot i que el consum s'ha mantingut positiu durant el segon trimestre de l'any. En canvi, sosté que a partir de març del 2011 es tornarà a crèixer, fins a un 0,6%, i que l'atur se situarà en el 19,7% de la població activa.

De moment, segons els experts, la pujada de l'IVA no ha tingut efecte en l'evolució del consum, ja que descarten un efecte "avançament" que sigui realment "significatiu" per part dels consumidors.
Anar al contingut