Imatge d'arxiu de monedes
Imatge d'arxiu de monedes
Madrid

Funcas conclou que l'endeutament mitjà de les comunitats autònomes és del 12,6% del PIB

L'endeutament mitjà de les comunitats autònomes és del 12,6% del PIB. Una xifra que recull l'últim estudi de Funcas, la fundació de les caixes d'estalvi, que escenifica la disparitat del deute que tenen les comunitats autònomes. Les de l'arc mediterrani són les més endeutades.

RedaccióActualitzat
Tot i que l'endeutament de les comunitats autònomes és generalitzat arreu de l'estat espanyol les perspectives de futur són ben diferents: les de l'arc mediterrani i, per tant, les més turístiques són les que ho tenen millor per sortir dels números vermells, segons ha explicat l'economista de Funcas, Pablo Alcaide.

Una disparitat que va des de l'endeutament de Catalunya, València i Castella-la Manxa que superen el 18% a Madrid, Canàries i País Basc que estan al voltant del 8%.

En qualsevol cas, Funcas assegura que totes les comunitats autònomes van créixer el 2011. La que més ho va fer va ser Castella i Lleó, amb un augment d'un punt del PIB, mentre que Extremadura va pujar un 0,11%.

El director general de Funcas, Carlos Ocaña, creu que "el moment d'ajust" que viu Espanya, és més intens en les comunitats on hi va haver "bombolla immobiliària", sobretot del sud i la costa mediterrània.
Anar al contingut