La marihuana que es va decomissar al detingut que va intentar escapar d'un control policial a l'N-II a Pont de Molins, en una imatge cedid…
La marihuana que es va decomissar al detingut que va intentar escapar d'un control policial a l'N-II a Pont de Molins, en una imatge cedida aquest 21 de març de 2017. (Horitzontal)

Fuig d'un control policial amb un cotxe robat carregat de marihuana i s'encasta contra la porta d'un comerç a Figueres

ACN Figueres.-Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Girona van detenir divendres a Figueres un home de 26 anys i de nacionalitat francesa com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, conducció temerària, conduir sense carnet, entrada en habitatge aliè i atemptat i desobediència als agents de l'autoritat. L'home, que duia més de 13 quilograms de marihuana amagats al maleter en dues bosses d'escombraries, va escapar d'un control policia, va conduir de manera temerària des de Pont de Molins fins a Figueres i es va encastar contra la porta d'un comerç. El detingut, que es va intentar escapar de nou entrant en una casa, conduïa un cotxe robat, amb unes plaques de matrícula falses i, a més, no tenia permís de conduir. L'home va passar a disposició judicial l'endemà i el jutge en funcions de guàrdia de Figueres en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets van tenir lloc al vespre quan els agents estaven fent un control a l'N-II, al terme de Pont de Molins (Alt Empordà). Van aturar un vehicle i quan el conductor va baixar la finestra van detectar una forta olor de marihuana. Quan anaven a escorcollar el cotxe, el conductor va accelerar i va fugir a gran velocitat. Els mossos, que es van haver d'apartar perquè no els atropellés, van seguir-lo. L'escàpol va fugir en direcció Figueres, va entrar en contra direcció per l'avinguda Perpinyà i, prop de la travessia del Rec, va perdre el control i es va encastar contra la porta d'un establiment. El detingut va sortir corrent del vehicle i va saltar dins d'un pati interior d'una casa, on els agents van aconseguir detenir-lo. Quan els agents van escorcollar el vehicle, van trobar dos grans sacs d'escombraries al maleter plens de marihuana. En total, hi havia més de 13 quilograms d'aquesta substància. També van comprovar que el cotxe constava com a robat i que portava unes plaques de matrícula falses. A més, durant la identificació del fugitiu, van comprovar que no tenia el carnet de conduir. El detingut va passar el 18 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut