Barcelona

Front comú per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies a la Generalitat

El govern presentarà divendres a l'Audiència Nacional el recurs perquè s'insti ADIF a complir les inversions compromeses

RedaccióActualitzat

Front comú per reclamar el traspàs íntegre de rodalies a la Generalitat. Govern, ajuntaments i entitats denuncien la falta d'inversió del Ministeri de Foment, afirmen que intencionada, i les incidències constants en el servei.

El conseller Josep Rull  hi ha anunciat que el govern presentarà divendres a l'Audiència Nacional el recurs perquè s'insti ADIF a complir les inversions compromeses a la xarxa ferroviària. Ho ha anunciat el món local i diverses entitats han fet per reclamar el traspàs complet de Rodalies.

Rull, que ha estat el primer d'intervenir en l'acte, ha donat dades: en el període 2012-2016 hi ha hagut 1.600 incidències per infraestructures a Rodalies, amb 45.000 trens i 5,6 milions de passatgers afectats.

Nodrida representació 

L'acte ha comptat amb una nodrida representació dinstitucions: el vicepresident de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Josep Caparrós; el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També hi són altres alcaldes de tot Catalunya, i diputats de la Comissió de Territori del Parlament, a més de sindicats.

També hi són presidents de les cambres de comerç catalanes i els de les diputacions de Barcelona, Mercè Conesa; Tarragona, Josep Poblet; Lleida, Joan Reñé, i Girona, Pere Vila, així com el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.

Per la seva banda, la societat civil hi està representada amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i també a través de plataformes i entitats com l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), el col·lectiu "Perquè no ens fotin el tren", la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat, i la Plataforma d'Usuaris Portbou-Barcelona, entre d'altres.

En canvi, la Plataforma Trens Dignes de les terres de l'Ebre no ha assistit a l'acte per demostrar que se senten menystinguts per la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut