Barcelona

Front comú dels directors d'escoles públiques per oposar-se a una reducció del personal de reforç per la prórroga dels pressupostos

Ensenyament lamenta que en els nous comptes del govern hi havia prevista una partida de 211 milions amb els quals no poden comptar per la pròrroga dels pressupostos

RedaccióActualitzat

Els directors dels centres escolars públics fan front comú per reclamar que la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat no els prengui recursos. Aquest dimarts els van notificar les plantilles de l'any que ve i els van fer saber amb quants mestres comptaran per al curs que ve. Alguns directors es queixen que tenen menys personal de reforç per al pròxim curs i que, fins i tot, perden algun recurs que havien recuperat recentment.

Una de les afectades és l'Escola Cal Maiol de Barcelona, que perd una plaça i mitja respecte a la plantilla que té aquest curs. La seva directora, Nanda Botinas, ha explicat que les retallades afecten, principalment, les escoles d'alta complexitat:

"La retallada, sobretot, afecta les escoles d'alta complexitat, on tenim personal de suport a la plantilla, dotacions extraordinàries, per donar respostes a les necessitats de l'alumnat amb més dificultats que tenim a l'escola".

A l'Escola Cal Maiol, segons el que els van comunicar, hauran de prescindir de la feina de reforç lingüístic als alumnes nouvinguts. Per a la tutora de l'aula d'acollida de l'escola, Anna Cartañà, es tracta d'una feina "imprescindible".

"El suport lingüístic i social i l'aula d'acollida és un recurs més de les escoles de Catalunya que és com l'aire que respirem, és imprescindible"

Aquest dimecres les escoles, han rebut un document impulsat per una quarantena de directors de Primària de Barcelona que demanen que es reverteixi aquesta situació. És un document que tenen previst que firmin els claustres, i que volen presentar aquest dijous al Parlament.

El departament assegura que la preocupació és compartida i lamenta que amb els pressupostos de la Generalitat prorrogats deixen de rebre 211 milions d'euros. Ara bé, garanteix que no afectarà la plantilla de professors, segons ha assegurat la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz:

"Per al proper curs, la plantilla queda assegurada. Hi haurà més docents perquè tenim més necessitats d'escolarització. Ara bé, que aquells recursos, encara superiors a aquests, que havíem previst per a coses importants com el desplegament del decret de l'escola inclusiva o per atendre centres de màxima complexitat o per millorar les substitucions, ara  estem treballant amb Economia per veure com,  sense recursos,  podem treure recursos per intentar arribar al màxim".

L'increment de plantilles està previst sobretot a Secundària, per fer front a l'augment del nombre d'alumnes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut