Alcaldes concentrats aquest migdia davant la Delegació del Govern Espanyol
Alcaldes concentrats aquest migdia davant la Delegació del Govern Espanyol
Barcelona

Front comú dels alcaldes contra la impugnació de la llei d'emergència social

Uns cinquanta alcaldes s'han concentrat aquest migdia davant la Delegació del Govern Espanyol, a la qual han comunicat que seguiran tramitant els expedients de famílies en risc

RedaccióActualitzat

Aquest migdia hi ha hagut una concentració d'uns cinquanta alcaldes davant la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona contra la impugnació de la llei d'emergència social. Han volgut expressar d'aquesta manera el seu rebuig unànime al recurs d'inconstitucionalitat de l'executiu del PP contra la llei catalana que evita desnonaments i el tall dels subministraments bàsics a les famílies vulnerables. La protesta és iniciativa de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, d'ERC, després de la cimera al Palau de la Generalitat de la setmana passada.

Els alcaldes concentrats han entregat a la Delegació del Govern espanyol una instància que recull expedients i peticions dels ciutadans dels seus municipis que estan en situació de pobresa energètica. El text deixa clar que, en la mesura que sigui possible, els consistoris atendran aquestes demandes tot i la suspensió de la llei per part del govern espanyol. La majoria d'alcaldes concentrats eren de l'Àrea Metropolitana.

Precisament, Soraya Sáenz de Santamaría s'ha referit a la llei d'emergència social en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el primer després de la convocatòria automàtica de la repetició de les eleccions. La vicepresidenta ha recordat a la Generalitat que pot concentrar esforços a desenvolupar les parts de la llei que el govern espanyol no ha recorregut: "Poden aprovar lleis dins del marc constitucional seguint, per altra banda, els paràmetres que marca el Tribunal Constitucional. I si les noves lleis que aproven compleixen aquest àmbit, perfecte. I segon, en les coses en què no estigui recorregut poden també dedicar les seves energies al desenvolupament reglamentari o a la constitució dels fons econòmics que permetin fer-ho."

Anar al contingut