El conseller Espadaler, amb el delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, i el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich. (Foto: ACN)
El conseller Espadaler, amb el delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, i el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich. (Foto: ACN)
Tortosa

Front comú del govern i els ajuntaments contra el projecte Castor

El conseller Espadaler i els alcaldes de les Terres de l'Ebre exigeixen transparència al Ministeri d'Indústria

Actualitzat

Els informes que relacionen directament els sismes amb la planta de gas Castor ha encès molt els ànims al Montsià i al Baix Maestrat. Aquest matí s'han mantingut reunions entre els alcaldes de la zona i també amb el conseller Ramon Espadaler. El màxim responsable d'Interior ha considerat que el Ministeri d'Indústria ha actuat de forma molt deslleial amb la Generalitat i els ajuntaments, i que s'hauria de facilitar tota la informació disponible. Espadaler ha reclamat "transparència" sobre tots els estudis que s'han requerit sobre el projecte Castor.

Els alcaldes afectats fan front comú amb el conseller, es mostren indignats i també critiquen el Ministeri per haver amagat durant sis mesos els estudis sobre el magatzem de gas que vinculen els sismes a l'activitat de la planta.

Abans de la trobada amb Ramon Espadaler a Tortosa, els alcaldes de la zona s'han reunit a Benicarló, on han insistit que cal desmantellar la planta de gas Castor. Ho han dit després d'una reunió per analitzar l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN). Hi ha consens i unanimitat. Es demana l'aturada definitiva del projecte Castor i el seu desmantellament. És l'exigència comuna en nom de la seguretat. Marcel·lí Domingo, alcalde de Benicarló, ho justifica: "Nosaltres el primer que volem és la tranquil·litat i la seguretat dels nostres veïns."

L'absència dels alcaldes de Vinaròs i Peníscola, tots dos del PP, no ha fet trontollar el front. Joan Martín, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, demana que el govern espanyol faci pública ja la seva investigació sobre el cas: "Cal exigir aquesta informació de manera immediata, l'aturada del Castor i, per descomptat, el seu desmantellament. Ara per ara no hi ha cap més escenari que el desmantellament de la planta".

 

 

Anar al contingut