Freixenet frena i no mourà la seva seu de Catalunya

El trasllat de la seu social s'ha aturat després de l'aplicació de l'article 155

Iván GutiérrezActualitzat

L'empresa de cava Freixenet va ser una de les primeres companyies que va aixecar la veu després del referèndum de l'1 d'octubre alertant que, per seguretat jurídica, farien tot el possible per moure la seu fora de Catalunya. El seu president, José Luis Bonet, va afirmar per activa i per passiva a nombrosos mitjans de comunicació que proposaria personalment el trasllat al consell d'administració de l'empresa. Però després que més de 1.800 empreses hagin mogut la seva seu de Catalunya, inclosa la seva principal competidora Codorniu, Freixenet ha fet un gir en la seva estratègia. Un canvi que ja plantejava ahir el seu president.

La intenció inicial era moure la seu a una de les nombroses caves que té la companyia arreu d'Espanya, tal com va fer Codorniu traslladant-se a la Rioja. Però aquest dilluns, en un acte al Cercle d'Economia, el mateix José Luis Bonet frenava i feia marxa enrere sobre el canvi de seu, afirmant que l'aplicació de l'article 155 els havia tranquil·litzat i assegurant que "les coses havien canviat" i que ja no n'estava tan segur. Avui, en un comunicat, es vincula la decisió al fet que "es constata que s'ha restablert l'ordre constitucional i estatutari democràtic a Catalunya" però alerten que "es considera la necessitat de recuperar com més aviat millor la dinàmica econòmica positiva que s'ha posat en qüestió de forma greu durant els darrers dos mesos".

Bonet és president de la Cambra de Comerç d'Espanya (també ho és de Fira de Barcelona) i un dels empresaris amb via directa amb l'elit política i empresarial espanyola.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut