Freddie De Tommaso guanya un concurs Tenor Viñas de rècord absolut

Del total de 515 cantants, 165 han vingut de Corea del Sud

RedaccióActualitzat

El tenor britànic Freddie De Tomasso ha guanyat el primer premi del concurs Tenor Viñas. La soprano sevillana Leonor Bonilla ha estat la cantant més valorada pel jurat i ha rebut el segon premi. 

Aquest any, el concurs ha tingut una participació rècord: 515 cantants lírics de 60 països. Només 16 han arribat a la final celebrada al Gran Teatre del Liceu.

El concurs Viñas facilitarà als guanyadors poder obrir-se pas en el món de l'òpera. De moment, participaran diumenge en una gala final al Liceu. El concert es podrà sentir a Catalunya Música a partir de les sis de la tarda.

De Tomasso s'emporta 25.000 euros i un contracte dins de les pròximes tres temporades del Liceu. Per a la final, el cantant britànic va escollir àries de Gounod i Verdi.

 

Leonor Bonilla va ser una de les veus més aclamades pel públic i també va rebre el reconeixement del jurat. S'ha emportat el segon premi, valorat en 15.000 euros. Bonilla està convençuda que el seu vessant interpretatiu l'ha ajudada en la valoració del jurat.

Presència sud-coreana

Del total de 515 cantants, n'hi havia 165 procedents de Corea del Sud. De tots aquests, només dos van arribar a la final i tots dos han impressionat el públic i el jurat.

El jurat internacional ha donat el tercer premi al tenor sud-coreà Sehoon Moon.

Segons el director del Tenor Viñas, Miquel Lerín, aquesta presència tan potent de cantants coreans és un fenomen global

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut