Manila

Francisco Larrañaga arriba a Espanya per complir la resta de la condemna

Francisco Larrañaga, el ciutadà espanyol condemnat a cadena perpètua a les Filipines per violació i assassinat, ha arribat aquest dimarts a la nit a Madrid per quedar-se a Espanya i complir la resta de la pena. Larrañaga ha pogut abandonar la presó pròxima a Manila on estava internat des de feia 12 anys. Larrañaga havia estat condemnat a mort, però l'abolició de la pena capital a les Filipines l'any 2006 va fer que li commutessin la pena per la de cadena perpètua. Les gestions del govern espanyol van aconseguir un acord amb les autoritats filipines, que preveia el trasllat de presoners. Larrañaga té 31 anys i sempre s'ha declarat innocent.

Actualitzat
Francisco Larrañaga ha arribat a les 23.34 hores a la terminal T2 de Barajas en un avió procedent de Manila i que ha fet escala a Amsterdam. Diversos familiars l'esperaven a l'aeroport madrileny, a banda el seu advocat i del diputat Juan Moscoso.

La policia el traslladarà a la presó de Soto del Real, a Madrid, on complirà els anys que li queden de condemna. Tot i que ell manté que és innocent, la família considera una victòria que hagi pogut sortir del corredor de la mort i, finalment, acabar la condemna a Espanya.
Anar al contingut