Barcelona

Francisca Verdejo: "La violència de gènere és un delicte públic que ens afecta a tots"

La magistrada del Jutjat de Violència contra la Dona Francisca Verdejo ha dit en una entrevista al 3/24 que les dades sobre violència de gènere a Europa són només la punta de l'iceberg. L'estudi diu que una de cada tres dones ha estat víctima de la violència sexual o física.

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres s'ha fet públic un estudi demolidor sobre la violència de gènere a Europa. És el més ampli que s'ha fet mai al món sobre la violència contra les dones i les dades que s'hi reflecteixen són colpidores.

Una de cada tres dones ha patit violència física o sexual alguna vegada i una de cada cinc dones asseguren haver patit una violació. L'enquesta de l'Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea també revela que als països del nord, sobretot als escandinaus, es denuncien més agressions que als del sud. 

A qui no han sorprès les dades de l'enquesta són a la magistrada del Jutjat de Violència contra la Dona Francisca Verdejo. Verdejo assegura que són dades que els jutjats maneguen contínuament i que, de fet, són tan sols la punta de l'iceberg.

Sobre la situació del món jurídic respecte a aquesta xacra, la magistrada ha dit que no s'hauria de deixar en mans de la víctima la possibilitat de retirar la denúncia, perquè la violència de gènere és un delicte públic que ens afecta a tots. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut