Francesc Sánchez
Francesc Sánchez
Hospitalet de Llobregat

Francesc Sánchez nega el finançament irregular de CDC a través del Palau

El representant legal de CDC ha declarat que era "habitual" que empreses que treballaven per al partit "ajudessin" la formació

RedaccióActualitzat

L'assessor jurídic i representant legal de Convergència Democràtica, Francesc Sánchez, ha negat davant del tribunal que el partit s'hagués finançat il·legalment a través de la Fundació Capdem. "Això no és així", ha assegurat a preguntes del fiscal Emilio Sánchez Ulled.

Durant la seva intervenció, Sánchez ha desmentit que el partit hagués cobrat comissions irregulars de Ferrovial mitjançant donatius fets d'amagat al Palau de la Música. També ha certificat que les mercantils Mail Rent, New Letter i Letter Graphic --que presumptament van facturar al Palau feines realitzades al partit-- van treballar per a CDC i hi van fer donacions.

" Aquesta gent eren empreses que treballaven a l'època per CDC i era habitual que ajudessin també al partit en aquest sentit. Era habitual a l'època".


Sánchez ha puntualitzat que eren donacions "no extremadament rellevants en aquesta època" i que ara no es podrien produir perquè des de l'1 de gener d'aquest any el nou partit, el PDeCAT, ha determinat que ja no rebran donacions d'empreses.

També ha justificat els intercanvis econòmics entre la fundació i el partit perquè "moltes feines que s'havien de fer des de la fundació, com ara administratives i comptables, les feia el partit". I ha negat que part d'una campanya electoral es pagués amb diners de la institució com va assegurar un empresari.

La investigació judicial va concloure que el partit es va finançar amb 6,6 milions d'euros procedents del Palau. El jutge ja va embargar les 15 seus del partit, per valor de 3,6 milions d'euros, perquè es puguin afrontar futures responsabilitats civils. 

El judici pel cas Palau s'ha reprès avui amb les declaracions dels responsables civils, ​les dones de Fèlix Millet i Jordi Montull i les filles de Millet, que s'han presentat com a víctimes i han negat conèixer que el Palau pagués algunes de les seves despeses personals.


 ► Tota la informació del desfalc de Millet i Montull i el presumpte finançament de CDC, a l'"Especial cas Palau"

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut