Rajoy ha penjat al seu Twitter una imatge amb el papa.
Rajoy ha penjat al seu Twitter una imatge amb el papa.
Roma

Francesc rep Mariano Rajoy en audiència, la primera del papa a un cap d'estat o de govern europeu

És el primer cap d'un govern europeu rebut en audiència pel nou pontífex. El president espanyol li ha fet dos regals al pontífex, un facsímil de "De aetibus mundi imagenes", del 1500, obra de Francisco de Holanda per al rei Felip II, i una samarreta de la "roja" firmada pels jugadors.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha entrevistat amb el papa Francesc, un mes després de la seva elecció com a successor de Benet XVI. És el primer cap d'un govern europeu rebut en audiència pel nou pontífex, un gest que La Moncloa interpreta com la superació definitiva dels recels de l'Església amb Espanya arran d'algunes decisions de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero.

Rajoy ha arribat cap a les onze del matí al Palau Apostòlic del Vaticà acompanyat d'un seguici format, entre d'altres, per la seva dona, Elvira Rodríguez, i l'ambaixador espanyol a la santa seu, Eduardo Gutiérrez Sáenz de  Buruaga. El president espanyol i el papa han parlat tots dos sols durant 24 minuts a la biblioteca privada. Ha estat després que la resta del seguici espanyol, format en total per nou persones, ha entrat a la sala.

El president espanyol, que ja va poder saludar el papa a la cerimònia d'inici del seu pontificat, li ha fet dos regals a Francesc, un facsímil de "De aetibus mundi imagenes", del 1500, obra de Francisco de Holanda per al rei Felip II, i una samarreta de la "roja" firmada pels jugadors. En el comiat, el cap de l'executiu espanyol li ha assegurat al pontífex que la trobada havia estat "una gran alegria". "Ens feia falta", ha afegit.

El president espanyol ha penjat al seu compte de Twitter una imatge amb el pontífex.
Anar al contingut