París

França serà el primer estat que considerarà il·legal el Bisfenol A als plàstics

Una investigació de l'Agència de Seguretat Sanitària de l'Alimentació francesa alerta que aquest component, present sobretot en les llaunes d'ús alimentari i les ampolles d'aigua de plàstic, és perjudical també per als fetus. Tenen més risc que altres de desenvolupar un càncer al llarg de la seva vida.

RedaccióActualitzat
França continua al capdavant de la lluita contra el bisfenol A (BPA), una substància química sospitosa de ser cancerígena i que, per llei, ja no es pot fer servir per fabricar biberons. Ara, una investigació de l'Agència de Seguretat Sanitària de l'Alimentació francesa ha alertat que aquest component és perjudical també per als fetus i que, les criatures que hi han estat exposades des que eren a l'úter matern, tenen més risc que altres de desenvolupar un càncer al llarg de la seva vida.

El Senat francès ja ha aprovat per unanimitat un projecte de llei per prohibir el bisfenol en els contenidors d'aliments (en els aliments enllaunats és on més n'hi ha, així com a les ampolles d'aigua de policarbonat). I el debat de la prohibició arribarà aviat a l'Assemblea Nacional. A escala europea, la Unió va aprovar una directiva, l'any 2011, que està pendent de l'aprovació dels estats membres.

La major part de l'exposició a aquesta substància, un 80%, ens arriba a través dels aliments, sobretot de les llaunes de conserva i les ampolles d'aigua de plàstic, però també a través dels tiquets dels supermercats. La recomanació de les autoritats franceses és que les dones embarasses no s'acostin a les caixes.

Tot i que França serà el primer estat que prohibirà el bisfenol A, als Estats Units i al Canadà ja fa temps que no s'utilitza per fabricar biberons.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut