París

França s'enfronta avui a una nova jornada de protestes

França s'enfronta avui a una nova jornada de mobilitzacions i vagues contra el contracte de primera feina per a joves, que sindicats i estudiants confien que siguin més massives que les de fa una setmana. L'onada d'aturades afectarà sobretot els transports i els centres d'ensenyament. La llei ja ha entrat en vigor però no s'aplicarà fins que no se'n modifiquin els punts més polèmics.

Actualitzat
Sindicats i organitzacions d'estudiants es disposen a fer avui una nova demostració de força contra el contracte laboral per a joves del govern de Dominique de Villepin.

Hi ha convocada una nova jornada de manifestacions i aturades massives arreu del país, que els convocants esperen que sigui més multitudinària que la de fa una setmana, que va congregar entre un i tres milions de persones.

La llei que regula el polèmic contracte ja ha entrat oficialment en vigor, però no a la pràctica, perquè el president francès, Jacques Chirac, vol que abans es canviïn els aspectes més polèmics, uns retocs sobre els quals ja està treballant el rival de Villepin, el ministre de l'Interior, Nicolas Sarkozy. Però per l'oposició, les concessions són de moment insuficients.

Cancel·lats una trentena de vols entre França i Espanya

Les aturades de la que serà la cinquena mobilització nacional afectaran sobretot el trànsit aeri i ferroviari. Es calcula que s'hauran de cancel·lar un terç dels vols francesos i dels trens d'alta velocitat. A hores d'ara, ja s'han cancel·lat una trentena de vols entre França i Espanya. AENA ha habilitat una ruta alternativa per a alguns vols europeus per evitar que se sobrevoli l'espai aeri francès.

El sector de l'ensenyament serà un altre dels més afectats. El govern desplegarà milers de policies en previsió d'incidents al final de les manifestacions. Una delegació de la UGT de Catalunya viatja a França per unir-se a les manifestacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut